Производи

Biodent Hexidine -орална и дентална нега за мачки и кучиња

270.00 ден

Description

Производ за нега на уста и заби за мачки и кучиња

 Биодентот Хексидин   е специјално формулиран за да се користи при отстранување на лош здив од мачки и кучиња.

 Хлорхексидин глуконат;   Има антисептички својства.  Помага да се отстранат плаките и забниот камен кај мачки и кучиња, исто така спречува лош мирис во устата.

 Цинк глуконат;  Има ефект врз спречување на формирање на плаки. Го отстранува лошиот здив со инхибиција на соединенијата на сулфур формирани во устата.

Со обезбедување хигиена во устата, ја намалува и спречува бактериската плака, што е најважната причина за заболувања на непцата.

Го освежува здивот.

250 мл.

Земја на потекло-Турција