Производи

BonaCibo Kitten -храна за мали мачиња 1,5 кг.

360.00 ден

Description

МАЛИ МАЧИЊАСо Пилешкои додаток  на Аншоа и Ориз  (Kitten – Chicken with Anchovy & Rice)

ЗА МАЛИ МАЧИЊА ДО 12 МЕСЕЦИ ОД СИТЕ РАСИ

Комплетна и Избалансирана Храна за Мали Мачиња

BonaCibo Kitten, со избалансирано оптимално ниво на протеини, масти и јаглени хидрати формулирано е за здраво растење на вашето мало маче. Воедно за за здрав метаболизам и развој на коските збогатен е со Омега-3 масти и со основните минерали и витамини.

 Сува Храна за Мали Мачиња

СОСТОЈКИ: Исушен Пилешки Протеин (46%), Балдо Ориз (14%), Пченка, Рафинирана пилешка маст, Грашок, Брашно од Аншоа (%7), Брашно од Ракчиња, Пивски Квасец, Хидролизирани Пилешки Дробови, Масло од Аншоа, Нуклеотиден Квасен Протеин, Минерали, Пребиотички Mannan Oligo Сахарити, Морски алги, Екстракт од Јукка, Прав од Дренка, Pisilyum.

АНАЛИТИЧКИ СОЕДИНЕНИЈА:Протеин 38%,Масти 18%,Суров пепел 8%,Сурова Целулоза ( Влакна) 2,5%,Омега-6 3,8%,Омега-3 0,85%, ДОДАТОЦИ:Витамин A 37.500 IU/kg,Витамин Д3 2.250 IU/kg,Витамин E 225 IU/kg,Витамин Ц 38 mg/kg,Ниацин 75 mg/kg,Таурине 2.600 mg/kg,Бакар ( во форма на Сулфат) 18 mg/kg

 ЗДРАВ РАЗВОЈ

BonaCibo Kitten, за здраво растење и идеално работење на дигестивниот систем на вашето мало маче а за да има  долг живот формулиран е со избалансиран однос на протеини и масти.  Воедно оптималната избалансираност на минералите во формулацијата го подржува развојот на коските на вашето мало маче.

 ИЗБАЛАНСИРАНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

Во отимално ниво содржи минерали за поддржување на метаболизот и непрекидно произведување на енергија. За правилен развој на скелетот сите основни минерали се во форма која лесно се апсорбира во телото.

ДОДАТОК НА ТАУРИН

Додаден е Таурин во големи количини кој е потребен за поддржување на нервниот систем, здравјето на срцето и способността за вид.

ПОДРШКА НА ИМУНИТЕТОТ

BonaCibo Kitten со пребиотичките природни влакна кои ги содржи го поддржува развојот на корисните бактерии во цревата и помага за намалувањето на дејството на патогените, го поддржува имунитетот и го оптимизира варењето.

ЗДРАВ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ

Со прецизно процесирање  на тешко сварливи храни BonaCibo Kitten помага при максималното варње на храната.

ЗДРАВЈЕ НА КОЖАТА И ВЛАКНАТА

BonaCibo Kitten , за поддржување на здрава кожа и формирање на сјајни влакна збогатен е со минерали и амино киселини, има избалансиран однос на масните киселини Омега-6 :Омега-3.

ЗДРАВА БРЕМЕНОСТ

Со високата концентрација на сварливи протеини и избалансирани аминокиселини Bonacibo Kitten, е идеална храна за бремени мачки при носењето на на малите мачиња во бремеността како и помошта за оптимизирање имунитетот.

ЗДРАВ ПЕРИОД НА ДОЕЊЕ

Bonacibo Kitten помага за обезбедувањето на млеко со богати масни киселини и минерали кои се неопходни за здрав развој на скелетот и здравото растење на малите мачиња.