Производи

D-Kaltabs-калциум за мачки и кучиња

450.00 ден

Description

 производ кој ги задоволува потребите за калциум што им е потребен на нашите пријатели мачки и кучиња во секој период од нивниот живот.

Калциумот е најзастапен минерал во организмот кај животните, како и кај луѓето. Освен што ја формира структурата на коските и забите, има многу важни функции во коагулабилноста на крвта, структурирањето на зглобовите, регулирањето на отчукувањата на срцето и поправањето на нервниот систем.

Од сите овие причини, исклучително е важно да ги задоволиме дневните потреби на калциум на нашите пријатели. Особено за време на бременоста и доењето, потребите и на мајката и на потомството значително се зголемуваат .

Исто така, брзорастечките големи и џиновски раси продолжуваат да се развиваат до 24 месеци. Несоодветно исполнување на потребите за калциум во овој критичен период може да доведе до проблеми со скелетот кои не можат да се корегираат за цел живот.

Апсорпцијата на калциум може да се намали од различни причини. Но, особено недостаток на витамин Д е најважната причина за намалување на апсорпцијата на калциум. Значи, оставете го вашиот миленик да трча и да игра на отворено во сончево време.

Д-Калтабс содржи доволна количина на витамин Д како додаток на калциум и фосфор.

Земја на потекло  -Турција