Производи

E-Vitasel

150.00 ден

Description

Е-Витасел; Додаток на витамин Е и селен е потребен особено во сезони на размножување гулаби и кафезни птици.

Содржина:

Витамин Е;

Антиоксиданс – Го штити имунолошкиот систем.
Ја зголемува отпорноста на вирусни и бактериски болести.
Обезбедува интегритет и оптимално функционирање на репродуктивниот, мускулниот, циркулаторниот, нервниот и имунолошкиот систем.
Ја зголемува плодноста.
Го зголемува производството на јајца, плодноста на јајцата и стапката на изведување.
Ја зголемува ефикасноста во топол и ладен стрес.
Селен;

Неговиот најважен ефект е неговите антиоксидантни својства.
Го забавува процесот на стареење на клетките, па оттука и ткивата.
Тој е корисен за синтеза на протеини, раст и развој.
Селен, заедно со витамин Е, делува како моќен антиоксиданс и заштитник на клетките.

Употреба -Додадете 0,5 ml раствор на Е-Витасел во 100 ml вода за пиење, 2-3 дена во неделата. За гулаби, додадете 5 ml во 1 литар вода за пиење или 10 ml во 1 kg храна гулаби, 2-3 дена во неделата.

Земја на потекло -Турција