Производи

GeranioMint-спреј за здраво влакно и кожа на мачки и кучиња

300.00 ден

Description

 

Bio-Geraniomint – Спреј за нега на кожа и влакно

Состав: 1 ml безбоен раствор содржи 0,5-2% гераниол, 0,1-1% масло од каранфилче, 0,1-0,5% масло од мента, 0,05-0,15% натриум метил 4-хидроксибензоат.

Својства: Гераниол е монотерпеноид и алкохол. Гераниол е главната компонента на масло од роза, масло од цитронела и масло од палмароза. Маслото од мента и маслото од каранфилче имаат миризливи и навлажнувачки својства.

Гераниол е важен монотерпеноид и алкохол кој се наоѓа во есенцијалните масла на разни ароматични растенија како што се масло од роза, масло од цитронела и масло од палмароза. Гераниол покажува различни биохемиски и фармаколошки својства. Истражувачите покажаа дека гераниол е ефикасен како растително средство против инсекти и неговиот потенцијал како антимикробен агенс е потенциран во неколку студии.

Во прилог на отвратителен ефект врз крлежите, пријавено е дека покажува смртоносни ефекти врз ларвите и јајцата за некои видови.

Каранфилското масло има смирувачки, антибактериски и антифунгални својства и природен парфемиран мирис. Каранфилското масло го разложува егзоскелетот на инсектите при контакт, предизвикувајќи дехидрираност и смрт.

Маслото од мента има смртоносно дејство врз инсектите, особено врз болви и крлежи. Маслото од пеперминт е еден од најважните блокатори на октопамин што се наоѓа во природата. Октопамин е клучен невротрансмитер кој се наоѓа кај без’рбетниците. Маслото од мента го блокира производството на октопамин, предизвикувајќи распаѓање на централниот нервен систем на инсектот. Исто така, помага во олеснување на чешањето предизвикано од каснување од инсекти.

Област на употреба: Овозможува здрава и сјајна кожа и крзно кај мачки и кучиња и помага во отстранување на иритациите на кожата предизвикани од болви, крлежи и вошки.

Дозирање :

Расчешлајте  го крзното на  мачките и кучињата, така што производот да продира до кожата. Започнете со прскање од опашката на растојание од 15 см. Попрскајте го целото тело на животното, вклучувајќи ги грбот, страните, стомакот, нозете, рамената и вратот, внимателно избегнувајте ги очите, носот, устата и гениталиите. Прскајте додека темелно не се  навлажни. Потоа измијте го крзното . Повторете по 15 дена ако е потребно.

Не се препорачува да се користи кај животни на возраст под 12 недели.

Земја на потекло -Турција