Производи

Synbioflora -пре+про биотик за средни и големи раси 60 таблети

700.00 ден

Description

SYNBIOFLORA е додаток во исхраната кој содржи комплекс од пребиотици и пробиотски бактерии, развиен специјално  кучиња за да помогне во одржување на балансирано дигестивно здравје. Содржи жив (жив) извор на природни микроорганизми кои помагаат во поддршката на правилното варење и здравјето на цревата, и дополнителни пребиотици за поддршка на растот на корисни бактерии.

Пробиотиците се корисни микроорганизми кои го поддржуваат балансот на микрофлората во цревата помагајќи да се контролира рамнотежата на дигестивниот систем, што е од суштинско значење за подобрување на дигестивниот систем и целокупното здравје.

Главната состојка на Synbioflora е пробиотичното соединение наречено Enterococcus.
За кучињата , Enterococcus faecium е суштинска природна состојка која го помага здравото варење и ги зголемува добрите бактерии.

Пребиотиците се несварливи влакна кои селективно се користат за енергија од колонии на корисни бактерии кои вообичаено живеат во дебелото црево. Откриено е дека две главни класи на пребиотици помагаат во здравјето на цревата на домашните миленици: фруктоолигосахариди (FOS) и манински олигосахариди (MOS).

ФОС го промовира растот на корисни бактерии и го ограничува растот на штетните бактерии.

MOS влакното содржи шеќер маноза и ја ограничува способноста на штетните бактерии да се закачат на ѕидот на дебелото црево, така што тие поминуваат во столицата (фекалии) без да предизвикаат болест. Докажано е дека и двата од овие пребиотици помагаат во лекувањето на заразна и неинфективна дијареа кај кучињата.

Фактот дека пробиотиците и пребиотиците работат во иста средина обезбедува зголемување на ефикасноста со подготовка на околината за симбиотска врска.

Дополнувањето на FOS, MOS и инулин е важно за намалување на надуеноста кај животните.

Доза:

За да помогне во одржување и регулирање на цревната флора, за кучиња од 10-25 кг телесна тежина се дозира 1 таблета дневно.

За кучиња над 25 кг, се дозира со 2 таблети дневно.

Производител -BiopetActive Турција