Производи

Vitali Cat -Витаминска паста за мали мачиња

480.00 ден 300.00 ден

Description

VitaliCAT –паста за мали мачиња

Витаминска паста за мачиња

VitaliCAT Junior Paste; е целосен и добро избалансиран додаток  кој содржи витамини и Манан-Олигосахарид (МОН) за поддршка на здравиот развој на мачиња.

Состојки: витамин А, витамин Д3, таурин, витамин Б6, ниацин, витамин Б1, Ca-D-пантотенат, витамин Б2, фолна киселина, биотин, витамин Б12, дискалциум фосфат, МОС

Таурин: Тауринот не може да се синтетизира во телото на мачките и мора да се снабдува однадвор. Многу метаболички нарушувања, како што се влошување на функцијата на срцето, влошување на здравјето на очите може да се забележат кај дефицит на таурин. Покрај тоа, застојот во растот како резултат на ефектот на скелетниот систем кај мачињата е еден од симптомите што може да се забележи како резултат на инсуфициенција на таурин.

Дикалциум фосфат: Калциум и фосфат се вклучени во структурата на коските и забите. Постои оптимален сооднос на калциум фосфат за мачки и кучиња. Несоодветно исполнување на потребите за калциум и фосфат и нарушување на оваа рамнотежа може да доведе до проблеми со скелетот кои не можат да се поправат во животот, особено кај потомството кое е во брз раст.

Манан-олигосахарид (МОН): Тој придонесува за избалансирана популација на бактерии во цревата. Тие се ефикасни и против штетните бактерии во цревата. Тие спречуваат развој на патогени бактерии со спречување на врзување за цревната лигавица. Така го поддржува дигестивниот систем.

Водич за хранење: За да ги задоволите витаминските потреби на мачиња, додадете 0,5 гр – 1 гр дневно на нивната храна или може да се даде директно (0,5 гр е приближно 1 см). Обезбедете  свежа вода за пиење постојано.

Се препорачува да се дава по 6-та недела од животот кога маче може да се храни со цврста храна.

Поради вклучување на витамин Д3, тој не може да се користи заедно со витамин Д2

Нето волумен: 100 ml (3,38 fl. Oz)

Земја на потекло -Турција