Производи

Bio Avivitaminasol-за тропски птици и гулаби

720.00 ден

Description

Био-Авивитаминосол  е течен премикс кој содржи балансирани аминокиселини, витамини и електролити за поддршка на здравиот развој на тропските птици и гулаби. Ја зајакнува општата состојба и им дава енергија на птиците и помага во олеснување на чувството на стрес и болест.

-Тој го детоксифицира црниот дроб.

-Тоа ги зајакнува мускулите, спречува грчеви и ги подобрува перформансите на летот.

-Помага при формирање на нови пердуви.

-По третман со антибиотици и вакцинација, тој го носи режимот на телото на своето стабилно ниво.

Содржина;

Холин хлорид поддржува побрз раст на младите со зголемување на активноста на аминокиселините. Исто така, спречува акумулација на маснотии во црниот дроб.

Аминокиселини со висока густина (Л-метионин, Л-лизин) и Биотин промовираат поздрав и побрз раст на пердувот.

Состав: Аминокиселини, Витамин Б1,Б2,Б6.Б12,

Употреба-додадете 15 ml раствор во 1 литар вода за пиење или храна за птици од 1 кг, 3-5 дена во неделата

Нето теж/500 мл

Земја на потекло-Турција