Производи

BonaCibo Adult Cat -Light & Sterilised 5 кг

1,100.00 ден

Description

Light & Sterilised

 

ИДЕАЛЕН ЗА КАСТРИРАНИ МАЧКИ ОД СИТЕ РАСИ А ПОСЕБНО ЗА ВОЗРАСНИ МАЧКИ СО ПРЕКУМЕРНА ТЕЖИНА

Комплетна и избалансирана храна за возрасни мачки

BonaCibo Cat Light & Sterilised, е формулирана за кастрирани и дебели мачки. Помага при контролирањето на тежината, вкусна храна која ги нуди сите хранливи материи и содржи внимателно избалансирано ниво на протеини и масти.

Сува храна за мачки

СОСТОЈКИ: Исушен пилешки протеин, Балдо ориз, Грашок, Рафинирана пилешка маст, Брашно од Аншоа, Брашно од ракчиња, Пивски квасец, Хидролизирани пилешки дробови, Маст од Аншоа, Нуклеотиден квасен протеин, Минерали, Пребиотик Mannan Oligo  Сахарити,  Морски алги,  Екстракт од Јукка, Прав од дренка, Pisilyum.

АНАЛИТИЧКИ СОЕДИНЕНИЈА:Протеин 30%,Масти 12%,Суров пепел 7%,Сурова Целулоза ( Влакна) 3%,Омега-6 3,6%,Омега-3 0,65%

ДОДАТОЦИ :Витамин A 25.000 IU/kg,Витамин Д3 1.500 IU/kg,Витамин E 150 IU/kg,Витамин Ц 25 mg/kg,Ниацин 50 mg/kg,Таурине 1.800 mg/kg,Бакар ( во форма на Сулфат) 18 mg/kg

 ПРОИЗВОДИТЕ СЕ ЗДРАВСТВЕНА ПОТПОРА

BonaCibo Cat Light & Sterilised  Со избалансирана и оптимална содржина на минерално ниво, помага при намалувањето на ризикот за образување на уринарен камен .

 ФОРМУЛА ЗА ОДЖУВАЊЕ  НА ТЕЖИНАТА

BonaCibo Cat Light & Sterilised која содржи избалансиран однос на протеини-масти, при слабеењето на вашата мачка, го подржува мускулатурното здравје.

ЗДРАВ ИМУНИТЕТ

BonaCibo Cat L & S со пребиотичките природни влакна кои ги содржи, го подржува развојот на корисните бактерии во цревата и помага за намалувањето на дејството на патогените, го поддржува имунитетот и го оптимизира варењето.

 ЗДРАВ ИМУНИТЕТ

Со прецизно процесирање тешко сварливи храни BonaCibo Cat Light & Sterilised помага за максимално варење.

ЗДРАВЈЕ НА КОЖАТА И ВЛАКНАТА

BonaCibo Cat Light & Sterilised, за поддржување на здрава кожа и формирање на сјајни влакна збогатен е со минерали и амино киселини, има избалансиран однос на масните киселини Омега-6 :Омега-3

 ИЗБАЛАНСИРАНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

Во отимално ниво содржи минерали за поддржување на метаболизмот и непрекидно произведување на енергија.  Основните минерали се во форма која лесно се користи и апсорбира во телото.

 ГУБЕЊЕ НА ВЛАКНА

Со збогатената содржина на хранливи влакна, помага за лесно отфрлување на влакната до кои дошло поради нарушувањето на системот за варење.

 ВИД И ЗДРАВЈЕ НА СРЦЕТО

Додадена е висока количина на Таурин која е потребна за поддржување на нервниот систем, здравјето на срцето и способноста за вид.