Производи

BonaCibo Puppy – Lamb & Rice 15 кг

3,940.00 ден

Description

Храна за мали кутриња од сите раси до 12 месечна возрастСо јагнешко месо и ориз

Комплетна и избалансирана храна за мали кутриња од сите раси, скучни кучки , и кучки во лактација .

Избалансирана храна со оптимално ниво на протеини масти и јаглено хидрати. Дава енергија и живост во текот на животот .Покрај тоа служи за поддржување на имунуитетот и е збогатена со Омега 3 , витамини и растителни екстракти за поддршка на здрав метаболизам и развој на коските.

СОСТОЈКИ: Исушен Јагнешки Протеин(27%), Хидролизиран Јагнешки Протеин без Коски (22%), Балдо Ориз (16%), Пченка, Рафинирана пилешка маст, Грашок, Брашно од Аншоа, Брашно од ракчиња, Пивски квасец, Масло од Аншоа, Нуклеотиден Квасен Протеин, Минерали, Пребиотички Mannan Oligo Сахариди, Морски алги, Екстрат на Јукка, Прав од Дренка, Pisilyum.

АНАЛИТИЧКИ СОЕДИНЕНИЈА:Протеин 30%,Масти 15%,Суров пепел 8%,Сурова Целулоза ( Влакна) 2,2%,Омега-6 3,6%,Омега-3 0,75%

ДОДАТОЦИ:Витамин A 30.000 IU/kg,Витамин Д3 1.800 IU/kg, Витамин E 480 IU/kg,Витамин Ц 240 mg/kg,Ниацин 24 mg/kg,Бакар ( во форма на Сулфат) 25 mg/kg

 ЗДРАВ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ

Со прецизно процесирање на варењето на тешко сварливи храни BonaCibo Puppy Lamb & Rice помага за максимално варење а воедно е идеална храна за мали кутриња осетливи на пилешко месо.

ЗДРАВИ ЗГЛОБОВИ

Природниот гликосамин и хондроитин обезбедуваат максимална поддршка за развој на зглобовите.

ЗДРАВ ИМУНИТЕТ

BonaCi Puppy  L & R со пребиотичките природни влакна кои ги содржи, го подржува развојот на корисните бактерии во цревата и помага за намалувањето на дејството на патогените, го зајакнува  имунитетот и го оптимизира варењето.

 ЗДРАВА БРЕМЕНОСТ

BonaCibo Puppy Lamb & Rice, заради избалансираноста на протеините и амино-киселините оваа храна е добра за скучни кучки и обезбедува добра породилна тежина на кученцата и добар имунитет .

ЛАКТАЦИЈА

Со исхрана на кучките во лактација со BonaCibo  Puppy L & R на кученцата им се обезбедува високо квалитетно млеко кое содржи есенцијални масни-киселини за здрав раст и минерали за правилен развој на скелетот .

ЗДРАВЈЕ НА КОЖАТА И ВЛАКНОТО

BonaCibo Cat Lamb & Rice, за поддржување на здрава кожа и формирање на сјајни влакна збогатен е со минерали и амино киселини, има избалансиран однос на масните киселини Омега-6 :Омега-3 .

ИЗБАЛАНСИРАНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

Во отимално ниво содржи минерали за поддржување на метаболизмот и непрекидно произведување на енергија.  Основните минерали се во форма која лесно се користи и се апсорбира во телото.