Производи

Catnip-спреј за мачки кој поттикнува игра

260.00 ден

Description

Catnip –спреј за игра на мачки

Состав: 1 ml од растворот содржи  PEG 40 хидрогенирано рицинусово масло, натриум метил парабен и прочистена вода.

Својства: Мачките ги вдишуваат ароматичните масла од маслото од коча билка, каде доаѓаат во контакт со специјални рецептори во носот на мачката. Овие рецептори се поврзани со мозокот и влијаат на однесувањето на мачката. Ефектот може да варира кај различни единки  но честопати ги прави нашите крзнени пријатели смирени и среќни. Привлечноста на растителни екстракти во Catnip Spray ги стимулира инстинктите на играње игри кај повеќето мачки, обезбедувајќи излив на разиграна енергија.

Област на употреба:

Попрскајте ја гребалката и лежиштето на вашата мачка како и  играчките за да промовирате активна игра.

Прскајте во ново опкружување за да ги охрабрите за игра срамежливите мачки кои се сретнуваат со други мачки .

Користете спреј за во кафез  да ја намалите вознемиреноста и да создадете состојба на смирување за време на патувањата.

 

Дозирање и администрација:

Протресете го шишето пред употреба и прскајте од растојание од 15-20 см над предметот за кој сакате вашата мачка да покаже интерес. Може да се користи 2-3 пати неделно. Мачките над 6 – 9 месечна возраст покажуваат поголем интерес. Протресете добро пред употреба.

Земја на потекло -Турција