Производи

Biodent Hexidine -орална и дентална нега за мачки и кучиња

270.00 ден

Description

Производ за нега на уста и заби за мачки и кучиња

 Биодентот Хексидин   е специјално формулиран за да се користи при отстранување на лош здив од мачки и кучиња.

 Хлорхексидин глуконат;   Има антисептички својства.  Помага да се отстранат плаките и забниот камен кај мачки и кучиња, исто така спречува лош мирис во устата.

 Цинк глуконат;  Има ефект врз спречување на формирање на плаки. Го отстранува лошиот здив со инхибиција на соединенијата на сулфур формирани во устата.

Со обезбедување хигиена во устата, ја намалува и спречува бактериската плака, што е најважната причина за заболувања на непцата.

Го освежува здивот.

Состав: 1 ml раствор содржи% 0,12 хлорхексидин глуконат и цинк глуконат.

Дозирање :

Мачки 5 ml во 1 литар вода за пиење
Кучиња под 12,5 кг 5 ml во 1 литар вода за пиење
Кучиња над 12,5 кг 10 мл во 1 литар вода за пиење
Нето теж. 250 мл
Потекло-Турција