Производи

BonaCibo Puppy – High Energy- 15 кг

3,940.00 ден

Description
  • Со Пилешко и додаток на Аншоа и Ориз (Puppy – Chicken with Anchovy & Rice)

ЗА СИТЕ АКТИВНИ КУТРИЊА ДО 12 МЕСЕЦИ ОД СИТЕ РАСИ

BonaCibo Puppy High Energy, е формулирана за давање на екстра енергија за здрав развој  на активни мали кутриња. Со избалансиран однос на протеини, масти и јаглени хидрати помагајки на метаболизмот и развојот на коските овозможува здраво растење.

 Сува Храна за Мали Кутриња

СОСТОЈКИ: Исушен Пилешки Протеин (40%), Балдо Ориз (18%), Пченка, Рафинирана пилешка маст, Грашок, Брашно од Аншоа (%8), Пивски Квасец, Масло од Аншоа, Харнуп, Хидролизирани Пилешки Дробови, , Нуклеотиден Квасен Протеин, Исушена шекерна репа, Минерали, Пребиотички Mannan Oligo Сахарити, Морски алги, Прав од боровница,  Екстракт од Јукка, Pisilyum, прав од цвет на Кадива.

АНАЛИТИЧКИ СОЕДИНЕНИЈА:Протеин 31%,Масти 17%,Суров пепел 8%,Сурова Целулоза ( Влакна) 2,5%,Омега-6 3,8%,Омега-3 0,80%

ДОДАТОЦИ:Витамин A 37.500 IU/kg,Витамин Д3 2.250 IU/kg, Витамин E 400 IU/kg,Витамин Ц 200 mg/kg,Ниацин 30 mg/kg,Бакар ( во форма на Сулфат) 20 mg/kg

 ЗДРАВ РАЗВОЈ

BonaCibo Puppy High Energy, за здраво растење и идеално работење на дигестивниот систем на вашето мало кутре а за да има  долг живот, формулиран е со избалансиран однос на протеини и масти.  Воедно оптималната избалансираност на минералите во формулацијата го поддржува развојот на коските на вашето мало кутре.

 ВИСОК ПЕРФОРМАС

BonaCibo Puppy High Energy, за потребите од висок перформанс кај малите кутриња  дава екстра енергијата и  протеини.

ПОДДРШКА НА ИМУНИТЕТОТ

BonaCibo Puppy H.E. со пребиотичките природни влакна кои ги содржи го поддржува развојот на корисните бактерии во цревата и помага за намалувањето на дејството на патогените, го поддржува имунитетот и го оптимизира варењето.

ЗДРАВ ДИГЕСТИВЕН СИСТЕМ

Со прецизно процесирање на варењето на тешко сварливи храни BonaCibo Puppy High Energy помага за максимално варење.

 

ЗДРАВЈЕ НА КОЖАТА И ВЛАКНАТА

BonaCibo Puppy High Energy, за поддржување на здрава кожа и формирање на сјајни влакна збогатен е со минерали и амино киселини, има избалансиран однос на масните киселини Омега-6 :Омега-3.

ИЗБАЛАНСИРАНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

Во отимално ниво содржи минерали за поддржување на метаболизот и непрекидно произведување на енергија. За правилен развој на скелетот сите основни минерали се во форма која лесно се апсорбира во телото.

ЗДРАВА БРЕМЕНОСТ

Со високата концентрација на сварливи протеини и избалансирани аминокиселини BonaCibo Puppy H.E, е идеална храна за бремени кучиња при носењето  на малите кутриња во бремеността како и помошта за оптимизирање имунитетот.

ЗДРАВ ПЕРИОД НА ДОЕЊЕ

BonaCibo Puppy H.E.  помага за обезбедувањето на млеко со богати масни киселини и минерали кои се неопходни за здрав развој на скелетот и здравото растење на малите кутриња.